חימום בגז כפתרון להורדת העומס מחברת החשמל
העומס על חברת החשמל גורר שורה ארוכה של השלכות שליליות. מבחינת חברת החשמל, העומס יוצר בלאי ושחיקה ומהווה סיכון משמעותי לעובדים וללקוחות. חברת החשמל לא תמיד יכולה להתמודד עם העומס הנוצר על הרשתות בקיץ ובחורף. החברה משתמשת במשאבים רבים על מנת לעודד את הציבור לצריכת חשמל מושכלת, זאת למרות שבאופן עקרוני היא אמורה להרוויח מצריכה מן הסוג הזה.
הורדת העומס מחברת החשמל גם פועלת ברמת המיקרו ולטובת צרכני הקצה. הציבור הרחב חייב להבין את היתרונות של הורדת העומס וכך להתחיל לחסוך בהוצאות. מי שמשתמש במחמם מים בגז לדוגמא יכול לחסוך מאות שקלים בחודש. היות ואחת ההוצאות הגדולות ביותר של משק הבית בישראל הוא על חימום מים, מחמם מים בגז הופך להיות פתרון אידיאלי.
כל מה שצריך לדעת על מחמם מים בגז
חימום מים בגז מתבצע עם מכשיר ייעודי ובטוח לשימוש. העלות הראשונית של מכשיר כזה עשויה להיות גבוהה בהשוואה לאלטרנטיבות, אך היא משתלמת בטווח הרחוק. המים החמים מגיעים לברז מיד עם פתיחתו. המחמם עובד בצורה פשוטה ובתוכו יש מצת חשמלי אוטומטי. המצת מבעיר להבה שאחראית על חימום המים בצינור בתוך שניות ספורות. כל עוד הברז נשאר פתוח,המים החמים ממשיכים לזרום לטובת שימוש פרטי או תעשייתי.
מי שרוצה להשתמש בחימום בגז כפתרון להורדת העומס מחברת החשמל צריך להכיר את המפרט הטכני. הנה לדוגמא הפרמטרים העיקריים הקובעים את רמת היעילות של מחמם מים בגז:
* הספק של ליטר מים בדקה
* מידות המכשיר מבחינת גובה, רוחב ועומק
* משקל המכשיר בק"ג
* מערכת ארובה
* הצתה
* לחץ גז
* לחץ מים מינימאלי ומקסימאלי
* צריכת גז ממוצעת לשעה
* צריכת חשמל
המעבר לגז הוא חלק בלתי נפרד מהאינטרס הציבורי הרחב ובשנים הקרובות הוא צפוי להתגבר.
כדאי לשקול עוד היום את פתרונות החימום המבוססים על גז וכך להפחית את העומס על חברת החשמל.
הפחתת העומס פועלת לטובת כל הגורמים המעורבים ויש לה משמעות סביבתית.